Voortgang project Datakwaliteit

Naast de uniforme inrichting van de volmachtketen is het verbeteren van de datakwaliteit één van de topprioriteiten in het volmachtkanaal. Zowel in het kader van Solvency II als voor een adequate herverzekering is goede datakwaliteit nodig met ook veel voordelen voor de GA, o.a. in het kader van efficiency. De doelstelling van de Werkgroep Verbetering Datakwaliteit is om uiterlijk 31 maart 2020 75% van de issues uit de Datakwaliteit Monitor Volmachten (DMV) opgelost te hebben. De issues doen zich voor op drie verschillende niveaus:
• Systeemhuis-issues
• Applicatiebeheer
• Hands-on issues.

Op alle drie de niveaus zijn de afgelopen tijd flinke stappen gezet.
 
Applicatiebeheer en ‘hands-on’ issues
Om systeembeheerders van volmachtbedrijven te ondersteunen bij het activeren en toepassen van de Datakwaliteit Monitor Volmachten heeft de Werkgroep Datakwaliteit acht sessies georganiseerd bij respectievelijk Agevo, Solera en VCN. Applicatie- en systeembeheerders kregen tijdens de sessies direct ondersteuning bij alle vragen en eventuele problemen. Ook kregen zij handige tips van inrichtingsexperts en volmachtkantoren. Daardoor hebben zij direct vele issues opgelost in hun systeemhuis. De 50 kantoren die aanwezig zijn geweest laten mede door de sessies een daling van gemiddeld 25% van het aantal issues zien. Met enkele uitschieters als Laponder, Licent en FGD assuradeuren die een daling van bijna 100% laten zien.
De grote dalingen komen voort uit het inrichtwerk bij een gevolmachtigde, zoals de inrichting van een vertaaltabel, van de juiste POR-codering bij een maatschappij of de inrichting van het risico adres. Voor deze issues heeft Market Scan per systeemhuis een instructie geschreven. Aan de hand van deze instructies kunnen alle kantoren deze issues wegwerken. U vindt deze instructies op de website van Volmachtbeheer. 

Datakwaliteit.jpg

Op dit moment zijn er meer dan 120 volmachtbedrijven aangesloten op DMV en actief bezig om de meldingen aan te pakken.
 
Actuele verzekeraars: 

  1. AIG

  2. Allianz

  3. ASR / Generali

  4. Avéro

  5. Bovemij

  6. De Goudse / Zeeuwse

  7. Maas Lloyd

  8. MS Amlin

  9. NN/Delta Lloyd

  10. Reaal

  11. TVM

  12. Unigarant


Ga naar www.marketscan.nl/dmv voor meer informatie over:

  • Hoe activeer ik DMV?

  • Support en instructievideo.

  • Het uitgebreide artikel in het NVGA Magazine met Jorg Roodbeen (bestuurslid NVGA).

Nieuwsbrief SUIV
Meld u aan voor de nieuwsbrief op www.suiv.nl om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen

Nog vragen? Neem dan contact op met Jeroen Stahlberg of Max Wout.

Danny Huiskes