VERBETERING DATAKWALITEIT IN HOOGSTE VERSNELLING - VOLMACHTBEDRIJVEN ACTIVEREN DMV

Onderstaand bericht is op woensdag 07-11-2018, via mail, naar de volmachtbedrijven gestuurd.

Het verbeteren van datakwaliteit is één van de topissues binnen de volmachtmarkt. Market Scan heeft daarom in samenwerking met de werkgroep Datakwaliteit (verzekeraars en volmachten) de Datakwaliteit Monitor Volmachten (DMV) ontwikkeld. 

Om ervoor te zorgen dat volmachtgevers en gevolmachtigden grip krijgen op het proces om de kwaliteit van data te verbeteren, is een zogenaamd dashboard ontwikkeld. Deze applicatie moet de huidige werkwijze flink aanscherpen.

De huidige werkwijze, die bestaat uit het rondsturen van Excel bestanden met signaleringen over de inhoud van de NVGA polis- en schadebestanden, is onoverzichtelijk en zeer arbeidsintensief voor volmachtbedrijven. Het gevolg hiervan is dat het tempo van verbetering van de datakwaliteit in het volmachtkanaal te laag is waardoor de beoogde doelstellingen niet worden gehaald. 

In de bijlage treft u aanvullende informatie aan over:

  • de werking van de DMV applicatie en support

  • de verzekeraars die hierop zijn aangesloten

  • het activeren van de DMV applicatie en de kosten 

Voor vragen of support kunt u een bericht sturen naar support@marketscan.nl

Danny Huiskes