Zowel verzekeraars als volmachtbedrijven hebben er belang bij dat de kwaliteit van data binnen afzienbare tijd op orde komt. Market Scan heeft daarom in samenwerking met de werkgroep Datakwaliteit (verzekeraars en NVGA) de Datakwaliteit Monitor Volmachten (DMV) ontwikkeld. DMV is een monitoring tool op de  kwaliteit van de door het volmachtbedrijf aangeleverde data richting verzekeraars.  

DMV-mockup.png

Dashboard en business rules

Met DMV is het mogelijk om op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier inzicht te krijgen in de aard en samenstelling van de geconstateerde issues. Hierdoor kunnen de volmachtbedrijven de datakwaliteit van hun portefeuille sterk en efficient verbeteren. Polissen en schadedossiers die niet voldoen aan de criteria van de business rules, worden aan het volmachtbedrijf middels een dashboard (QlikSense) getoond. De gehanteerde business rules komen voort uit de werkgroep datakwaliteit waarin zowel verzekeraars als volmachten participeren.

Marktstandaarden

De data wordt aangeleverd conform de NVGA protocollen. Hierdoor is het mogelijk om de noodzakelijke informatie vanuit de polisadministraties van de volmachtbedrijven in DMV te laden. De marktstandaarden worden door SIVI beheerd en gedistribueerd naar de systeemhuizen (o.a. Anva, CCS en Unit4).

Gebruikersgemak

Met de DMV is het mogelijk om op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier inzicht te krijgen in de aard en samenstelling van de geconstateerde issues. De DMV biedt daarbij:

  • Analyse en drill down in meerdere dimensies

  • Inzicht in business rules waarom polissen / claims uitvallen

  • Whitelisting van polissen en schades die niet in aanmerking komen voor controle

  • Help / tips om fouten op te lossen

Daarnaast is het mogelijk om de voortgang van de activiteiten te bewaken, bijvoorbeeld

  • Aantal openstaande issues

  • Aantal opgelost

  • Aantal nieuwe issues.

  • Aantal issues waarbij er een afhankelijkheid is van het systeemhuis

NVGA

“DMV levert positieve bijdrage aan verbetering datakwaliteit”.

“De tool gaat een grote slag brengen in het verminderen van de hoeveelheid werk die gepaard gaat met het aanleveren van de lijsten. Vandaar dat de NVGA deze aanpak volledig ondersteunt.”

Via de button hierboven kunt u het artikel over DMV in het NVGA magazine lezen

DMV-mockup2.png

Datakwaliteit Monitor Volmachten (DMV)

- Standaard oplossingen voor het volmachtkanaal

- Inclusief dashboard voor monitoring status en ontwikkeling van datakwaliteit

- Businessrule rapportages

- Inclusief online ondersteuning

- Whitelisting

Driving control


ACTIVEREN

Om DMV beschikbaar te krijgen, moet deze applicatie worden geactiveerd door de medewerker binnen uw eigen organisatie die het gebruikersbeheer uitvoert voor Market Scan applicaties. Vervolgens kunt u het Dashboard Datakwaliteit via uw account binnen het MS Portaal benaderen.

SUPPORT

Binnen het MS-Portaal is een gebruikershandleiding beschikbaar en vindt u ook de instructievideo. Binnen de DMV applicatie wordt u ondersteund met tips en voorbeelden van oplossingen.